Nie jesteś zalogowany.
Strony: 1
Wszelkie problemy z OpenID proszę zgłaszać w tym wątku bądź tutaj.
Przy użyciu openId z gmaila nie można logować się za pomocą maila tylko trzeba podać ścieżkę https://www.google.com/accounts/o8/id.
Do drupala jest moduł openId do którego można się logować za pomocą maila.
Gdy korzysta się z weave od mozilli trudno zalogowanie się przez inne openid jest mocno utrudnione, tzn. znika przycisk zaloguj, a istnieje tylko ten, który próbuje zalogować przez weave właśnie.
PS. Proszę podawać kiedy wystąpił/występował błąd żebyśmy wiedzieli w której wersji był problem - znacznie to ułatwi naprawę.
Zalogowałem się ostatnio jak zwykle OpenId (ale po raz pierwszy od dość dawna - poprzednio przed zmianami).
Wygląda na to, że założyło mi nowe konto, w profilu mam nazwę użytkownika: wariat.jogger.pl1
Poprzednie konto to wariat.jogger.pl, właściwie by mi to nie przeszkadzało, ale nie mogłem ustawić w profilu mojego emaila (bo taki już istnieje).
Użyłem więc przetajnej opcji przypominania hasła dla wariat.jogger.pl (bez 1)
Zalogowałem się na stare konto. Z konta nowego (wariat.jogger.pl1) usunąłem powiązanie z OpenId, a dodałem je do konta starego.
Wydaje się, że sytuacja została opanowana, dla porządku proszę usunąć konto wariat.jogger.pl1 (z jedynką na końcu!) jako osierocone.
Powyższe działa, polecam wszystkim którzy trafią na podobne problemy.
Kiedy problem (usunięcie powiązania openId ze starym kontem) wystąpił, nie mam pojęcia, zorientowałem się przed chwilą.
Po dodaniu do profilu openid adres mojej strony zmienił się na identyczny z openid i nie mogę go zmienić z powrotem. To głupie. Czym innym jest profil autoryzacyjny a czym innym link po którym chciałbym przeprowadzić kogoś zainteresowanego moją osobą.
http://osnews.pl/ubuntu-9-04-9-10-updat … nt-4811452
Magnes napisał:
(PS. Logowanie przez open id powoduje skasowanie treści komentarza, który się dodaje.
)
Ja mam następujący problem z openid
Otóż nie mogę edytować profilu bo nie mam w nim wstawionego emaila, a emaila nie mogę uzupełnić bo ponoć i jest już w bazie, a ja nie mogę sobie przypomnieć żebym rejestrował się z tego emaila (jedynie biuletyn JL.org na niego dostaję). Istnieje jakiś sposób na połączenie tego potencjalnego konta które jest w bazie z tym z którego korzystam (na openid)?
Problem występuje na osnews.pl
BTW po zalogowanie na jk.org forum dalej uważa że nie jestem zalogowany.
Pogadam dziś z michukiem o tym.
Co do forum, sporo czasu zajęło mi (i paru osobom co pomagały) znalezienie i naprawienie błędu (integracja logowania), aczkolwiek jeszcze nie udało mi się dojść (brak czasu) czemu u mnie działa (
) a u innych nie... Tzn z początku myślałem że problem jest rozwiązany po czym zrobiłem pozostałe fora (oprócz kde) i pare osób dało znać że dalej tak samo nie da się zalogować... Jak znajdę dłuższą chwilę to spróbuję ogarnąć te fora.
A mi w ogole zniknela obecnie mozliwosc logowania po openid, zostalo wylaczone czy jak?
nicramik napisał:
A mi w ogole zniknela obecnie mozliwosc logowania po openid, zostalo wylaczone czy jak?
Zupełnie zapomniałem o openid przy nowym logowaniu. Póki co: http://osnews.pl/wp-login.php