Nie jesteś zalogowany.
Strony: 1
Witam.Problem nie tkwi w samej instalacji.Chodzi o to,ze nie mogę go znaleźć na komputerze.Ani w synaptic,ani za pomocą komend.Ściągnąłem najnowszą wersję i po prostu nie wiem jak to zainstalować,gdzie to wszystko umieścić itp,a pliki rozpakowane to jakies pliki tekstowe i inne smarki z nosa.(chociaz w jednym folderze jest plik "ndiswrapper" ale nie mogę go uruchomić. Proszę o pomoc.Nie wiem gdzie umieścić te pliki i jak je zainstalować,aby komendami móc zainstalować ten program tak,jakbym miał go w Synaptic.Proszę o szybka pomoc,bo bez internetu czuje się jak bez ręki
Pozdrawiam
Chodzi o "ndiswrapper" jak napisał pierwszym temacie o innym nicku a w tym ucieło początek.
Witam.Jak się zapewne domyslacie mam problemy ze sterownikami do karty sieciowej w laptopie i nie moge sie bezprzewodowo połączyć z netem.Problem nie leży jednak w tym jak to zrobic itp,czytalem poradnik dla początkujących itp jak konfigurować itp,itd. Problem jest taki,że szukając w Synaptic i ogólnie starając się zainstalować ndiswrapper nic mi nie wychodzi. Włączając ndiswrapper -l wyswietla mi się ,ze nie jest zainstalowany i aby zainstalowac należy wpisać cos tam cos tam,a po wpisaniu tego pisze,ze nie mozna znaleźć. Po prostu nie mam tego w pakiecie na kompie.Sciągłem z neta ostatnią wersję,a tu zamiast jakiegos instalatora czy cos jakies smarki z nosa ;P nie wiem jak to uruchomic,gdzie wkleic co..no po prostu nie wiem gdzie to powinno być tak,zebym mógl z tego korzystac tak jakbym mial to normlanie w pakiecie.Mój linux to Ubuntu TomaszD remix v3. Prosze pomóżcie.Można tutaj,mozna na maila i gg. Z góry dziękuje
Tamten temat wywalam.